Beeldbank Stichting Cultuurbehoud Westkapelle
 → 
 →  [Fotonummer 1633]
 

 
 

 

 
 
 

 

Uitgebreid zoeken

Fotonummer : 1633
 
Titel : Zuidkerkepad met vuurtoren 1907
Plaats/dorp : Westkapelle
Adres/locatie : Zuidkerkepad;Zuidstraat
Datering : 1907
Bijzonderheden : Deze ansichtkaart is gemaakt kort nadat in 1907 de ijzeren koepel met het elektrische licht op de vuurtoren was aangebracht. De vrouwen en meisjes die gearmd over de Zuidkerkepad lopen, zijn waarschijnlijk op weg naar het station van de stroomtram achter de toren.
Frans Louwerse stuurde de kaart (datum poststempel 10 september 1907) naar zijn geŽmigreerde broer William Lourense in Holland Mi, USA). Tekst op de kaart: "Broeder. Wel gefiliciteerd met u jaardag. Wij zijn allen goed gezond. Hier is het nieuwe licht op den vuurtoren. Vaart allen wel. Joen goed gezond".
De geadresseerde, Willem Louwerse (*1869) was samen met zijn broer Hendrik in 1887 naar Amerika geŽmigreerd. De "joen" waarvan sprake is, is de zoon van de afzender Lourus Louwerse (Lou Akker) [1906-1983]; zie foto http://www.westkapelle-beeldbank.nl/cgi-bin/beeldbank.pl?ident=0193&search=louwerse&veld=all&inword=1&bool=and&display=gallery&istart=1 .
Zie ook de lijst van geŽmigreerde Westkappelaars: http://www.westkapellecultuurbehoud.nl/images/PDF/Emigratie-naamlst.pdf
 
Fotograaf : Onbekend  
Collectie : SCW
Rubriek : Vuurtorens;Westkappelse emigratie
Subrubriek :
Categorie : Prentbriefkaart: kopie
Achterkant afbeelding :
Google Map :
 

     

Heeft u aanvullende informatie over bovenstaande foto?
Wij vernemen dat zeer graag van u via het  

Uitgebreid zoeken
 

Record aangepast: 11 november 2018